Select Language / Välj Språk

Brottsligt att titta och ha tillgång till andras bilder utan deras vetskap?

hej.
Jag har tidigare i år via dropbox fått bilder från en kille som jag ej känner utan som deltog vid samma event och nu hade bilder på mig som jag skulle få. Nu ett halvår senare har jag fått veta att han haft tillgång till ALLA mina privata bilder och det på mig och på mina barn och vänner. Jag blev mycket upprörd och han har under ett halvår tittat på mina bilder utan min vetskap. Om han sparat bilder på din dator är oklart men han påstår att han inte gjort. det. Jag känner mig våldtagen.. psykiskt.. han har haft hela mitt privatliv framför sig och jag mår väldigt dåligt över detta. Jag känner mig nollad och som ett slag i ansiktet så har hela min identitet blivit bortblåst.
Nu är min fråga. Då detta har skett utan min vetskap kan jag göra en polisanmälan på detta? och i så fall under vilken lag? kan jag kräva skadestånd?

tacksam för svar.
mvh/ asi

Signatur: 
asi

Kommentarer

Har personen fått dina bilder av någon annan är det inget brott att inneha dem privat. Brott blir det gentemot upphovsmannen om bilderna läggs ut på Internet eller mot dig om bilderna av dig eller dina barn används i reklamsammanhang. Du berättar inte hur personen har fått tag i bilderna, så det är lite svårt att helt besvara frågan.
By Staffan Teste