Select Language / Välj Språk

Redigerade bilder

Hej!
Mitt företag säljer produkter ifrån Kina och vi köper alltid in våra varor via aliexpress.com. Via våra leverantörer på aliexpress.com har vi tillgång till bilder på dessa produkter. Dessa bilder kan vi använda på vår hemsida, facebooksida, ja som produktbilder helt enkelt.

Nu har vi fått en fet faktura av ett annat företag som hävdar att vi har stulit bilder från dom (2 bilder.) Båda bilderna är från Aliexpress.com dock har företaget ifråga lagt in en pytteliten skugga på deras bild. Dom har alltså redigerat bilden minimalt och dessvärre har vi råkat publicerat deras redigerade bild i tron om att detta var en aliexpress-bild.

Företaget har alltså inte själva tagit bilden utan den är ifrån aliexpress.com

Min fråga är: Har dom rätt att kräva oss på pengar för att dom minimalt har ändrat originalet med 1 pixel eller lagt till en skugga? Vi trodde självklart att detta var en aliexpress.com-bild efter som det är samma bild.

Tacksam för svar snarast!
// Mia

Signatur: 
Mia

Kommentarer

Eftersom ni säger att ni tar bilder från Aliexpress borde ni inte kunnat få tag i denna redigerade bild till er hemsida. Uppenbarligen har ni hämtat den från annan plats och det är det som är risken på Internet. det är inte tillåtet att hämta hem bilder från andras hemsidor utan tillstånd. Sedan är det en annan sak om bilden kan anses vara en ny skapelse eller inte. Avgörande är där vilka avtal som det fakturerande företaget har med bildleverantören. Har de rätt att utnyttja leverantörens bilder och skapa egna kan de ha rätt. Utan att se det exempel som ni anför och vilka avtal som finns i saken går det inte att ge ett fullständigt svar.
By Staffan Teste